Coronavirus in Nederland

De Coronacrisis is nog steeds gaande. Gelukkig komen er steeds meer versoepelingen. We hanteren in de praktijk een aantal regels, die we aanpassen zodra dit kan en gewenst is. 

Iedereen met klachten van hoesten, verkoudheid, koorts of verlies van reuk of smaak kan zich laten testen op Corona. U kunt rechtstreeks een afspraak maken bij de GGD, telefoon 0800 - 1202. Houd uw BSN nummer bij de hand. 

De 1,5 meter maatregel heeft onze praktijkorganisatie danig veranderd: er staan nog vier stoelen in de wachtkamer. Om de kans op besmetting met het Coronavirus voor u en voor ons zo klein mogelijk te houden, streven de artsen ernaar waar mogelijk telefonisch met u te overleggen over beleid en behandeling. Inmiddels hebben wij ervaren dat heel veel klachten uitstekend door middel van telefonisch overleg kunnen worden verholpen. 

Daarom gelden de volgende regels:

U kunt bellen voor overleg met de assistente of om een telefonisch consult met een van de dokters in te plannen. Omdat wij alleen nog consulten op de praktijk plannen voor dezelfde dag is het raadzaam om tussen 8.00 en 10.00 uur 's ochtends te bellen indien u vermoedt dat het het nodig is om in persoon gezien te worden.

Omdat nog steeds onzeker is wie besmet is met Corona en wie niet, plannen we geen afspraken vooruit. We willen absoluut voorkomen dat de praktijk een besmettingshaard van Corona wordt.

Voor afspraken met de praktijkondersteuners Marianka en Anja verzoeken wij u telefonisch contact met de assistente op te nemen.

De mogelijkheden van contact op afstand worden door de Coronacrisis in razend tempo ingevoerd, uitgebreid en verbeterd. Ook in de zorg. Wij willen u wijzen op ons digitale patiëntenplatform - MijnGezondheid.net - waarmee u via een beveiligde verbinding vragen, foto's en documenten per e-mail aan ons kunt sturen en recepten kunt nabestellen. U kunt inmiddels weer online een afspraak maken met de assistentes en met onze praktijkondersteuner GGZ.

Klik hieronder op de button voor informatie hoe u een account kunt aanmaken. 

Kijk op Thuisarts.nl voor antwoorden op veel medische vragen en de nieuwste inzichten over het Coronavirus.

Pas goed op u zelf en op elkaar!

Thuisarts.nl

RIVM.nl

MijnGezondheid.net